sunnuntai 23. lokakuuta 2016

SUKLAAFUDGEKAKKU


Perjantaina poistuin mukavuusalueeltani leivonnassa, koska päätin kokeilla jotain sellaista, mitä en ehkä heti lähtisi kokeilemaan. Yleensähän leivon muffinsseja, piirakoita tai juustokakkuja - nyt oli aika kokeilla Suklaafudgekakkua.

Tilasin Kaneli & Sokeri-lehden, josta löytyi heti monta ohjetta, mitä päätin joskus kokeilla. Perjantaina sain ensimmäisen ohjeen kokeiluun, kun siskoni ja hänen poikaystävänsä olivat tulossa kylään. Ennen leivontaa mietin pitäisikö kaupasta hakea varmuuden vuoksi keksiä tarjottavaksi, jos/kun kakku epäonnistuu. Onneksi selviydyin leivontaurakasta ja kakku on onnistui todella hyvin. Olin tyytyväinen varsinkin suklaafudgekuorrutukseen, koska heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juuri sellaista, mitä sen pitäisikin olla. Ainut pieni moka tuli, kun en uskonut lehden ohjeeseen, että vuoan pelkkä voitelu riittäisi. Päätin varmuuden vuoksi korppujauhottaa vuoan, ettei kakku vain jämähdä reunoihin kiinni. Luulen, että korppujauhot ovat tähän kakkuun aivan turhat ja kakku olisi varmaan ilman niitäkin lähtenyt vuoasta nätisti, mutta nyt piti pelata hieman varman päälle.

Tätä kakkua suosittelen todellisille suklaan ystäville! 


Suklaafudgekakku

Pohja:
150g voita
2 kananmunaa
2½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl kylmää kahvia
1½dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Suklaafudgekuorrutus:
1½dl vispikermaa
1½dl sokeria
2rkl vaaleaa siirappia
100g tummaa suklaata
75g voita

  • Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää kahvi.
  • Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
  • Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista 175C:ssa n. 25 min, kunnes kakku on mehevä, mutta kypsä.
  • Anna jäähtyä vuoassaan.
  • Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna hiljalleen samalla sekoittaen. Anna kiehua 5 min sekoitellen, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä sekoitellen 10 min.
  • Kaada kuorrutus varovasti jäähtyneen pohjan päälle vuokaan. Annan kakun kiinteytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tää oli kyllä aika herkku kakku, mutta ei pystynyt kuin yhden palan syömään päivässä :D.

      Poista