keskiviikko 2. marraskuuta 2016

ONNISTUNUT APPELSIINIKUIVAKAKKU


En ole kuivakakkujen suurin ystävä, mutta kuivakakkuja on tullut väännettyä monen monta. Joskus ne onnistuu täydellisesti - ne ovat mehukkaita ja maut ovat kohdallaan. Joskus ne taas ovat liian kuivia, eikä maku ole minkäänlainen. Appelsiinikuivakakut ovat olleet tähän asti minun kompastuskivi, koska en ole ikinä saanut kakkuun tarpeeksi appelsiinin makua. Nyt kuitenkin onnistuin tässä, kun löysin Kinuskikissan leivontakirjasta ohjeen tähän appelsiinikuivakakkuun. 

Appelsiinikuivakakku

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl sokeria
200 g sitruunarahkaa
2 kananmunaa
½ dl puristettua appelsiinimehua
2 appelsiinin kuoriraaste

  • Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita vatkaimella tasaiseksi.
  • Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  • Kypsennä 180C:ssa uunin alatasolla n. 40 min.

Tämän kuivakakun tein lähinnä pakkaseen ns. hätävaraksi. Koulussa on päivän aikana kaksi kahvitaukoa ja huomasin heti ensimmäisinä päivinä, että olisi kiva syödä jotain pullaa tai muuta kahvin kaverina toisella kahvitauolla. Tämän viikon olenkin nyt saanut nautiskella appelsiinikuivakakusta koulussakin. Kuivakakut ovat niin helppoja pakastaa ja sulattaa sekä itse leipominen tulee paljon halvemmaksi kuin se, että joka päivä hakisi kahviosta jonkun pullan kahvin kylkeen.

Oletteko te kuivakakkujen ystäviä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti