sunnuntai 20. marraskuuta 2016

SÄMPYLÄNTUOKSUINEN SUNNUNTAI


Tänään asunnossani leijui sämpyläntuoksu, kun päätin monien vuosien tauon jälkeen yrittää uudestaan sämpylöiden tekoa. Vuonna 2012 yritin tehdä sämpylöitä ja lopputulos oli sellainen, että niillä olisi voinut ennemmin tappaa sorsia, kuin ruokkia niitä... 

Sämpylät onnistuivat tänään hyvin! Niistä tuli juuri sellaisia, mitä haluan sämpylältä - pinnan pitää olla hieman rapea ja sisustan ihanan pehmeä. 

Kun tämä leivontaurakka onnistui niin mallikkaasti, niin aloin pohtimaan olisiko pataleivän teko hankalaa? Näin muutama vuosi sitten leivontalehdessä pataleivän ohjeen ja siitä asti on ollut suunnitelmissa joskus itsekin sellainen leipoa, mutta aina se on vain jäänyt. Onko kellään antaa hyväksi todettua pataleivän ohjetta? :)

Mitenkäs teidän sunnuntai on mennyt? Itselläni on ihan sellainen fiilis, että viikonloppu vain jatkuisi, koska tuleva viikko on minulla itseopiskeluviikko eli periaatteessa saan viikon lomailla kotona :).
4 kommenttia on "SÄMPYLÄNTUOKSUINEN SUNNUNTAI"
 1. Oon koittanut vuosi sitten jotain pataleipää ja ite tykkäsin- sen verran helppo tehdä! :) En muista kyllä,että mistä se ohje oli, mut voisin koittaa kaivella sen vanhan blogin puolelta.. Hauskaa lomaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos löydät sen ohjeen niin laita mulle :).

   Poista
 2. Voi siitä on niiiiin kauan, kun olen viimeksi leiponut sämpylöitä! Täytyykin viikonloppuna leipoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! :) Itse tehdyt sämpylät ovat niin herkullisia - jos siis onnistuvat :D.

   Poista