keskiviikko 21. joulukuuta 2016

KAHDEN SUKLAAN JUUSTOKAKKU


Huh, nyt on löytynyt sellainen juustokakun ohje, mikä saa itselläni makeuskiintiön todella nopeasti täyteen! Olen pahasti makean perään, mutta viikonloppuna kahden suklaan juustokakku päihitti minut niin pahasti, etten pystynyt syömään kuin puolikkaan palan. Tämä kakku siis sopii sellaisille, jotka todella rakastavat makeaa ja täyteläisen suklaan makua.


Kahden suklaan juustokakku

Pohja:
175 g Domino-keksejä
n. 50 g juoksevaa margariinia

Keskikerros:
4 liivatelehteä
250 g leivontasuklaata (tummaa)
200 g tuorejuustoa
reilu 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kahvia
3 dl kuohukermaa

Ylin kerros:

2 liivatelehteä

200 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
2 ½ dl kuohukermaa
vaniljauutetta

Koristeluun:
marjoja
suklaata

  • Murskaa keksit ja sekoita juokseva margariini keksimuruihin. Kaada keksivoiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja tasoita. Laita vuoka jääkaappiin.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vatkaa kerma ja sulata suklaa. Kaada sulanut suklaa tuorejuuston sekaan ja lisää sokerit. Lisää joukkoon kuohukerma.
  • Sulata liivatelehdet kuumassa kahvissa ja kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana.
  • Laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Sulata valkosuklaa ja vatkaa kuohukerma.
  • Sekoita sulanut valkosuklaa tuorejuuston joukkoon ja lisää joukkoon kuohukerma.
  • Kiehauta kattilassa pieni määrä vaniljauutetta, johon sulatat liivatelehdet. Kaada liivata seos täytteeseen ohuena nauhana.
  • Kaada täyte vuokaan ja anna kakun jähmettyä muutaman tunnin ajan.
  • Koristele suklaalla ja marjoilla.

2 kommenttia: