sunnuntai 8. tammikuuta 2017

JÄNNITTÄJÄ

(kuvat We Heart it)


Minä olen aina ollut jännittäjä. Nuorempana se oli vielä voimakkaampaa ja tuli esille tilanteissa, joissa nykyään en enää jännitä. Yhä aikuisiällä kuitenkin jännitän uusia tilanteita ja ihmisiä, joten voitte kuvitella kuinka jännitän täällä huomista, kun työharjoitteluni alkaa. Tiedän, ettei siinä ole mitään jännitettävää - työharjoitteluun mennään oppimaan, ei siellä tarvitse heti kaikkea osata. Kuitenkin uusi ympäristö jännittää sekä työkaverit, joista en entuudestaan tiedä ketään. Uskon, että ensimmäisen harjoitteluviikon jälkeen jännitys on kaikonnut, mutta se palaa äkkiä, kun muutaman viikon päästä koittaa tutkintotilaisuus.

Koetilanteissa olen aivan jäässä. Kädet tärisee ja ajatukset sinkoilee eikä rauhoittumisesta tule mitään. Jos koe tulee yllätyksenä, niin sellaista en osaa jännittää tai panikoida, mutta kun tiedän tarkan koepäivän, niin jännitys ehtii kasautumaan oikein kunnolla. Välillä olen niin jännittynyt, etten koetilanteessa muista asioita, jotka oikeasti tiedän ja kokeen jälkeen kaikki tulee heti mieleen, kun olen rauhoittunut. Tämä ei tulosten suhteen olekaan sitten kauhean hyvä juttu...

Jos tänään yrittäisi tehdä kaikkea rentoa, että pää pysyisi kasassa ja toivoa, että unta tulisi yöllä edes muutama tuntia. Apua!

Onko siellä ketään yhtä kovaa jännittäjää? Oletko keksinyt keinoja millä hillitset pahinta jännitystä?
6 kommenttia on "JÄNNITTÄJÄ"
 1. Minä. Jännitän aina kaikkea ja saan siitäkin sellasen punaisen läikän/nokkosrokon aina kaulaan.. Oon aina jännittänyt ja välillä ollaan menty jopa ihan pyörtymiseen asti.Sanomattakin selvää,että mun ei sitten tarvinnu enää pitää esitystä luokan edessä, kun pyörryin :D En voi sille mitään, kun en pysty hillitseen sitä mitenkään. :( Tsemppiä, uskon,että harjotteilu menee hyvin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mulla tulee myös niitä punaisia läikkiä! :D Sitten on vielä inhottavaa, kun ihmiset alkaa huomauttamaan, että sulla on tuommoisia punaisia läikkiä kaulassa niin puna nousee tän myötä naamaan asti :D.
   Toivotaan, että harjoittelu menee hyvin ja huomisen jälkeen jännitys lähtisi :).

   Poista
 2. Voi sua ihana muru. Täällä aivan samanlainen jännittäjä ilmoittautuu ja nuorempana meinasin ihan pyörtyä, kun tuli uusia ihmiskohtaamisia tai jos tuli esittää jotain. Jännittämisene ehdottomasti auttaa, kun joutuu noihin inhottaviin tilanteisiin ja selviää niistä ja jos ne vielä onkin kivoja juttuja, niin sen parempi. Myönnän, jännittää ensi viikolla Pärnuun blogimatka. Sinne on lähdössä kaksi nuorta bloggaajaa, joiden äiti voisin olla ja ovat aika tunnettuja tai ovat tunnettuja bloggaajia. Jännittää mitä ne ajattelee tälläisestä pyöreästä vanhuksesta. Ihan kamalaa, mutta flunssa on tehnyt vähän mökkihöperöksi ja siksi erityisesti jotenkin jännittää Toivottavasti ovat mukavia tyttöjä ja parin päivän matka sujuu mukavissa merkeissä. Mutta hei me selvitään näistä. <3 Paljon muiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia kannustavista sanoista <3
   Oi sulla on tulossa jännä matka, mutta varmasti todella kiva! :) Pärny on kiva kesäkaupunki - näin talvella se on varmaan hiljaisempi.

   Poista
 3. Olen ollut koko ikäni jännittäjä ja näin aikuisiällä se on hieman hellittänyt, mutta ei todellakaan kaikissa tilanteissa. Vieläkin saatan täristä kauhusta joissain tietyissä tilanteissa. Yleensä ne tilanteet ovat odottamattomia ja yllättäviä. Silloin ei auta vaikka kuinka yrittäisin rentoutua ja hengitellä. Mun kroppa menee ihan oudoksi, sydän hakkaa tuhatta ja sataa ja myös mulle tulee noita punaisia läikkiä. Eikä se tosiaan auta, että siitä läikistä huomautetaan. Eikö aikuisilla ihmisillä ole sen vertaa älyä/empaattisuutta että pitäisivät suunsa kiinni! Jännittämisen vuoksi multa on mennyt ja menee edelleen ohi sellaisia juttuja, joita haluaisin tehdä. Tsemppiä sulle, toivottavasti harjoittelu on mennyt hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta! Voi, kun osaisikin olla niin kuin jotkut, että tokaisevat vain jokaisessa tilanteessa, että turha mitään on jännittää ja mikään ei jännittä. Olisi tämä elämä hieman helpompaa :).
   Kiitos tsempeistä :). Harjoittelu on alkanut ihan hyvin ja jännitys loppui ensimmäisen päivän aikana :).

   Poista