keskiviikko 18. tammikuuta 2017

PERINTEISET MOKKAPALAT


Öisin ei uni tule kunnolla tämän räkätaudin takia, joten eilenkin kampesin itseni sängystä jo klo 7, koska turha siellä oli maata, kun yskimiseltä ja niiskuttelulta ei saanut nukutuksi. Olin päättänyt tylsän saikkupäivän kunniaksi leipoa ja päädyin mokkapaloihin. Mokkapalat kuuluu mielestäni niihin perinteisiin leivonnaisiin ja ainakin oma lapsuuteni koostui hyvin paljon mokkapaloista, kun äitini leipoi niitä aina synttäreille ja koulun discoihin. Tämän takia sain mokkapaloista tarpeekseni ja nyt niitä tulee leivottua enää kerran vuodessa tai parissa. 

Leivoin ensimmäistä kertaa mokkapaloja tässä kämpässä ja ei tuo vanha uuni ole ollenkaan hyvä! Mokkapalataikina ei kohonnut reinoilta juuri ollenkaan ja keskeltä sain leikattua muutaman palan, mitä pystyi mokkapalaksi edes kutsua. Muuten mokkapalat olivat koostumukseltaan ja maultaan sellaisia, mitä piti, mutta taas se tuli todistettua, ettei tuo vanha uuni paista tasaisesti.

Kuuluuko mokkapalat sun herkkuihin?

Mokkapalat

5 dl vehnäjauhoha
4 kananmunaa
3 dl sokeria
n. 180 g juoksevaa margariinia
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

Kuorrutus:
 50 g sulatettua voita
muutama rkl kahvia
tomusokeria

  • Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vuorotellen maidon kanssa taikinaa.
  • Lisää juokseva margariini
  • Paista 200C:ssa n. 15 minuuttia.
  • Sulata voi. Kaada kulhoon tomusokeria ja kahvia sekä viimeiseksi voi. Lisää tomusokeria ja kahvia sen mukaan kuinka paljon haluat kuorrutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti