keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

PÄIVÄ HÄMEENLINNASSA

Lauantaina aamupäivällä hyppäsimme aamupäivällä autoon ja lähdimme toteuttamaan päiväretkeämme. Sain viikko sitten idean, että lähtisimme käymään jossain päivän kestävällä retkellä toisella paikkakunnalla. Päädyimme lopulta Hämeenlinnaan, minne ei ole pitkä matka ja siellä oli pari kohdetta, joissa halusimme käydä. 


Ensiksi suunnistimme Hämeenlinnan tunnetuimpaan kohteeseen eli Hämeen linnaan, koska tuo toinen osapuoli ei ollut kyseissä paikassa koskaan käynyt. Itse olen käynyt Hämeen linnassa pelkän aikuisiän aikana 3-4 kertaa, joten linnassa ei oikein ollut, mitään hohdokasta enää. Se myös tuntui todella pieneltä, kun mielessäni vertasin sitä koko ajan kaikkiin mahdollisiin kohteisiin, joissa olen ulkomailla vieraillut.

Linnakierroksen jälkeen menimme linnan naapuriin eli Museo Militariaan, jossa en ollut itsekään käynyt. Museo oli kolmessa kerroksessa, joten katseltavaa oli todella paljon. Museon sisäpihalla olisi myös ollut paljon katseltavaa, mitkä olisivat kiinnostaneet varsinkin miestäni, mutta huonon sään takia emme jääneet kiertämään ulkoaluetta pitkäksi aikaa.
Nälkä alkoi jo iskemään pahasti, kun kiertelimme Museo Militariaa, joten päätimme museon kiertämisen jälkeen lähteä ruokailemaan. Olimme valinneet paikan jo valmiiksi, joten suuntasimme auton nokan kohti kauppakeskus Goodmania.

Olimme netistä katsoneet, että Fontanas-ravintolan menu kuulostaa hyvältä ja halvalta, joten suunnistimme sinne. Meillä oli hieman vaikeuksia ensin löytyy kyseinen rafla, mutta lopulta se löytyi alimmasta kerroksesta. Fontanas-ravintola olikin todella pieni mesta, mikä hieman yllätti, mutta ruoka oli todella hyvää!


Tämmöinen pieni reissu Hämeenlinnaan oli oikein mukava, sää olisi saanut tosin olla parempi. Totesimme tosin, että eiköhän nyt ole Hämeenlinna nähty ja seuraava retkikohde saa ollu joku toinen kaupunki. Vaikka rakastankin matkustella ulkomaille, niin on tämä ihan kotimaankin matkailu mukavaa ja varsinkin tämmöiset päiväreissut ovat opiskelijan rahapussille parhaimpia vaihtoehtoja :).
2 kommenttia on "PÄIVÄ HÄMEENLINNASSA"
  1. Upealta näyttää linna kyllä myös näin keväällä; me vierailimme siellä muutama vuosi sitten kesähelteillä ja linnaa tutkiskellessa päivä kului kyllä mukavasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo on hyvä kohde keväisinkin, sade olisi vain saanut pysyä poissa, niin ulkonakin olisi kierrellyt enemmän :D.

      Poista