torstai 4. toukokuuta 2017

VAPPUDONITSIT


Kun mietin vappua, niin ensimmäisenä minulle tulee aina mieleen sima, munkit ja ylioppilaslakit. En ole lakitukseni jälkeen mikään vappu asetellut päähäni yo-lakkiani, joten päätin unohtaa sen tänäkin vuonna. Simaa olisin halunnut kokeilla tehdä itse, mutta ajatus siitä tuli niin myöhään, etten jaksanut enää aloittaa. Munkkien paistaminen kuulostaa niin pelottavalta, että päätin sen kaikkien turvallisuuden vuoksi unohtaa. Sitten välähti - leivon vappudonitseja!

Kaapissani on jo jonkin aikaa ollut donitsipelti, mutten ole sitä kertaakaan vielä käyttänyt. Kaivoin ruoka.fi sivuilta donitsien ohjeen ja aloin tuumasta toimeen. Taikina oli kummallinen ja pohdin leivontaurakan aikana, että mitähän lopputuloksesta mahtaa tulla. Ulkoisesti donitsit olivat ihan nättejä, eivät tietenkään tasaisesti saman kokoisia. Valkosuklaakuorrute pelasti paljon, koska donitsit jäivät sitkeän makuisiksi. En tiedä, mikä meni vikaan, mutta päätin, että seuraavalla kerralla kokeilen toista ohjetta ja, jos silloinkin taikina jää sitkeäksi, niin sitten vika on minussa eikä tuossa ohjeessa.

Donitsit olivat kivaa vaihtelua vappumunkeille, mutta ehkä hitusen jäin vappuna kaipaamaan perinteisten munkkien makua.

Oletko sinä kokeillut leipoa donitseja?

 
6 kommenttia on "VAPPUDONITSIT"
 1. Sama mulla tuon yo-lakin kanssa. Olen tainnut käyttää sitä vain yhtenä vappuna ja sekin oli silloin heti seuraavana vuonna yo:ksi pääsyn jälkeen. Itseasiassa en edes tiedä missä lakki on, ehkä jossain vanhempieni luona.

  Donitsipelti on ollut hankintalistallani jo jonkun aikaa. Donitsit tois kivaa vaihtelua juhlatarjottaviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä hankkia donitsipelti, siinä on niin helppo niitä paistaa :). Itse ajattelin hakea vielä toisen donitsipellin, mikä helpottaa leivontaurakkaa, jos jossain vaiheessa tekee tuplasatsin donitseja :).

   Poista
 2. En oo koskaan kokeillut tehdä itse donitseja. Mutta näyttää tosi hyviltä!:) Itse tehty sima on myös tosi hyvää, sitäki pitäisi joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donitsit olivat kyllä hyviä - vielä tosin minun pitää reenata tuota taikinaa :D.

   Poista
 3. En ole, mutta voi pyhä jysäys miten herkullisilta nuo näyttää! <3 Täydellisiä <3 Aurinkoa viikkoosi Laura <3

  VastaaPoista