keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

SEURAAVA MATKAKOHTEEMME ON...

Kuvat lainattu Googlesta

Venetsia! Viikonloppuna päätimme vihdoinkin valita seuraavan matkakohteemme ja valitsimme sen arpomalla yhden kohteen niistä kohteista, mitkä olivat vaihtoehtoinamme. Rustasimme paperille kohteiden nimet ja päätimme, ettei kohdetta saa enää vaihtaa, olisi lopputulos mikä tahansa. Vaihtoehtoina meillä oli oikeastaan vain rantalomakohteita, joissa olisi vain hieman kulttuuria ja historiaa, Venetsia olikin vaihtoehdoista selvin kaupunkiloma. Itsehän rakastan kaupunkilomia ja en mieluusti matkusta kuumiin paikkoihin, mutta nyt oli tehtävä matkavaihtoehtoihin kompromissi, koska poikaystäväni halusi johonkin lämpöiseen paikkaan. Vaikkakin Venetsia ei tule olemaan mikään rantaloma tai kaikista lämpöisin paikka, niin olemme todella innoissamme tulevasta reissusta. Venetsia on vain niin erilainen paikka, että se on ehdottomasti ollut aina yksi pakollisista matkakohteista ainakin minulle.

Vielä emme ole ostaneet lentolippuja, mutta olemme jo aikalailla pohtineet kuukauden, jolloin lähtisimme reissuun. Suomen kesä on niin lyhyt, että haluamme viettää sen kotimaassa, joten ajattelimme, että Italian reissulle hyvä aika olisi keväällä.

Nyt, jos joku on käynyt Venetsiassa, niin heittäkää vinkkejä nähtävyyksistä tai ylipäätään kaupungista! :) Kaikki vinkit otan ilolla vastaan.
4 kommenttia on "SEURAAVA MATKAKOHTEEMME ON..."
 1. Venetsia on kyllä hyvä kohde! <3 Oon käyny sielä 3 kertaa, mutten oo ikinä yöpynyt sielä. Suosittelen ostaan sen vesibussilipun nyt ainakin, vaikka toki kävellenkin pääsee. Viimeks käveltiin sielä T:n kans joku 12kilsaa,koska T pihisteli Meno-paluu vesibussilipun(alle 10€) kans! :D Kevät on varmasti paras aika tai sitten syksyllä, jos ei halua mennä sinne turistikaudella, joka on tuola muistaakseni toukokuu-elokuu. 2 ekaa reissua oon käyny tuola heinäkuussa ja hyvä ku pääsi käveleen missään/vesibussiiin.. viimeks oltiin toukokuussa ja kyllä sielä sillonkin oli ihmisiä ihan simona!! Julkisia vessojahan sielä ei sitten hirveesti oo, omat paperit mukaan ja kahviloissa ei kannata mennä istuun mihinkään pianon/kitaran/viulun viereen, koska sitten se 10€ kahvi muuttuu hyvin helposti musiikillisen kanssa 30€ kahviks ;) Gondolilla kannattaa mennä vaikka se on aika kallista ~60-100€ /kerta/ gondoli --riippuen vähän kuinka "keskustasta" sen vuokraa :) Ja taskuvarkaita sielä kannattaa varoa! Voin kaivaa muuttolaatikoista Berlitzin matkaoppaan jos haluat? :) Enempää ei nyt suorilta tuu mieleen, mut blogista saattaa löytyä enemmän vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mikä tietopläjäys - kiitos Terhi <3. No toi vesibussilippu ei oo paha, joten se pitää kyl hankkia.

   Me ajateltiin mennä huhtikuussa, joten toivotaan, ettei siellä ole niin turkasen paljon turisteja :D.

   Poista
 2. Olen käynyt pari kertaa Venetsiassa päiväretkellä (miljoonan muun turistin kanssa). Molemmilla kerroilla oli heinäkuu ja tajuton helle. Haluaisin käydä siellä joskus uudestaan, mutta turistisesongin ulkopuolella. Vaikka gondoliajelu voi tuntua kliseeltä, niin suosittelen sitä ehdottomasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti huhtikuussa ei ole niin paljon turisteja liikkeellä :D. Gondoliajelu pitää laittaa kyllä listalle :).

   Poista