tiistai 25. heinäkuuta 2017

30 KYSYMYSTÄ MEIKKAAMISESTA

Minun on pitänyt keväästä asti toteuttaa tämä 30 kysymystä meikkaamisesta-postaus, mutta koko ajan olen vain siirtänyt postausta eteenpäin. Vihdoinkin sain kuvatuksi muutaman kuvan postauksen kuvitukseksi ja aloin pohtimaan tarkemmin meikkaamiseen liittyviä asioita. Tässä olisi minun 30 vastausta meikkaamisesta :).

1. Minkä sävyinen huulipuna sopii sinulle parhaiten? Entä huonoiten?

En osaa sanoa, mikä sopii minulle oikeasti parhaiten, mutta suosin eniten vaaleita, mattaisia sävyjä. Mattainen tummanpunainenkin sopii ihan kivasti. Huonoiten ehkä sopii kirsikkaiset tai violettiset sävyt sekä todella räikeät punat. Tai ne ei ainakaan näytä omaan silmään hyvältä.

2. Millä levität meikkivoiteesi?


Olen hieman jämähtänyt tämän suhteen, koska edelleen levitän meikkivoiteen meikkisienellä. Beautyblenderiä tuli kokeiltua, mutta jotenkin olen niin tottunut meikkisieneen, ettei mikään muu tunnu oikealta.
 
3. Teetkö ensin silmämeikin vai meikkipohjan?


Teen juurikin väärinpäin, eli teen ensin meikkipohjan. Jos iltameikkiä teen, niin usein jouduin silmämeikin teon jälkeen korjailemaan meikkipohjaa, kun tummat luomivärit ovat rapisseet poskille.
  
 4. Mainitse kolme suosikkimeikkibrändiäsi. Miksi juuri ne ovat suosikkejasi?

Kotimainen Lumene on suosikkini, koska Lumenen meikkivoiteet ovat juurikin tämmöiselle suomalaiselle kalkkilaivankapteenille tehty. Tykkään todella paljon IsaDoran ja NYX:n meikeistä Lumenen lisäksi.
 
5. Kumman valitset: voimakkaan silmämeikin ja kevyesti meikatut huulet vai räväkästi meikatut huulet ja kevyen silmämeikin?


Blogiani seuranneet varmaan arvaavatkin jo tämän vastauksen: ehdottomasti voimakkaan silmämeikin ja kevyesti meikatut huulet.
 
6. Onko sinulla jokin "luottomeikki", jonka tiedät aina onnistuvan ja joka näyttää aina hyvältä?


Periaatteessa arkimeikkini on aina sellainen, mikä onnistuu ja millä voin lähteä periaatteessa mihin vain. Ehkä juhliin se ei kuitenkaan passaisi...
 
7. Suosikkiluomiväripalettisi tai yksittäinen luomiväri?


Apua, tämä on paha... Sanotaan yleisesti ottaen Urban Decayn luomivärit, koska ne ovat niin hyvän pigmenttisiä.
 
8. Korjailetko meikkiäsi yleensä päivän aikana?


Hyvin harvoin. Jos tulen töistä ja illalla on vielä menoa jonnekin ihmisten ilmoille, niin silloin korjailen meikkiä. Muuten en.
 
9. Käytätkö meikinpohjustusvoidetta? Mikä on suosikkisi?


Täytyy myöntää, että meikinpohjustusvoiteen käyttö on hieman jäänyt. Käytän siis sitä todella harvoin, eniten iltameikkien yhteydessä. Suosikkia en ole vielä löytänyt ja nyt kyllä hävettää myöntää, mutta en muista yhtään, minkä merkin pohjustusvoide mun meikkipussista oikein löytyy :D.
 
10. Kuinka kauan aikaa sinulla menee normaalin arkimeikkisi tekemiseen?


Aikalailla 20 minuuttia, jos laitan eyelineriakin. 


 11. Lisäätkö ripsiväriä myös alaripsiin?

Lisään. Olen tehnyt niin teinistä asti ja joskus olen kokeillut, että jättäisin alaripset ilman ripsaria, mutta näytän silloin todella omituiselta.

12. Irto-, kivi- vai meikkipuuteri?

Irto- sekä kivi-puuteri.
 
13. Kokeiletko mielelläsi uusia meikkityylejä vai pysytteletkö mieluummin tutussa ja turvallisessa?


Minä olen todella kaavoihin kangistunut, etten kovinkaan usein uskalla kokeilla mitään muuta meikkityyliä. Välillä, kun on aikaa saatan jotain kokeilla, mutta usein nämä uudet jutut näyttävät omassa naamassa niin vierailta, etten mene ne naamassa ihmisten ilmoille.
 
14. Ehdottomasti paras tuote kulmien meikkaamiseen?


Tykkään käyttää puuterimaisia kulmavärejä ja parhaimmat olen löytänyt Lumenelta ja Dermosililtä. Lisäksi Lumenen kulmageeli on ihan paras!
 
15. Kuinka usein peset meikkisiveltimesi?


Olen tämän(kin) suhteen hieman laiska. Luomivärisiveltimet pesen heti käytön jälkeen, mutta esimerkiksi puuterisivellin pitäisi pestä hieman useammin kuin nykyään.
 
16. Miten arki- ja juhlameikkisi poikkeavat toisistaan?


Arkimeikissä en yleensä käytä ollenkaan luomiväriä tai eyelineria. Juhla-/iltameikissä minulla taas on yleensä todella voimakkaasti meikatut silmät. Ylipäätään arkena suosin raikkaampaa ja vaaleampaa kokonaisuutta.
 
17. Mielipiteesi nestemäisistä huulipunista?


Kaikista eniten pidän ihan tavallisista mattaisista huulipunista, nestemäisiä en ole montaakaan uskaltanut kokeilla, koska pelkään niiden olevan sotkuisempia - vaikka näin ei varmasti olekaan.
 
18. Minkä meikkibrändin toivoisit seuraavaksi rantautuvan Suomeen myytäväksi kivijalkaliikkeisiin?


Harvemmin tutkin edes vain ulkomailta saatavia meikkejä, mutta joskus ihastelin Kat Von D:n meikkejä, joten ehkä niitä olisi kiva hankkia Suomesta ja testailla.
 
19. Onko sinulla jokin kipuraja, jota enempää et ole valmis maksamaan mistään yksittäisestä meikkituotteesta?


No minähän olen todellinen pihipeikko. Arvoin esimerkiksi todella paljon raaskinko ostaa Urban Decayn luomiväripalettia, koska se on niin "kallis". Mutta sanoisin, että ehkä maksimi mitä yhdestä tuotteesta maksaisin olisi 50€.
 
20. Varjostatko kasvojasi? Jos varjostat, millä tuotteilla?


Hyvin harvoin varjostan kasvoja. Jos minulla on todella paljon aikaa meikkaamiseen niin saatan käyttää NYX:n Wonder Stickiä.


 21. Kiinitätkö valmiin meikin meikinkiinnityssuihkeella?

Yksinkertaisesti en. Olen paljon lukenut näistä suihkeista, mutta yhtäkään en vielä omista. Tämä on ollut jo kauan ostoslistalla, joten aion kyllä meikinkiinnityssuihketta joskus kokeilla!
 
22. Paras sivellin luomivärien häivyttämiseen?


Minä en ole kovinkaan nirso siveltimien kanssa ja usein ostan Iberon siveltimiä.
 
23. Tykkäätkö meikata muita ihmisiä?


En, koska olen tehnyt sitä niin vähän, etten luota taitoihini ja varsinkin rajauksien teko on todella vaikeaa jollekin toiselle.
 
24. Onko sinulla meikkejä, joita koitat säästellä ja joita käytät siksi vain harvoin?


En ole. Usein jotkut meikit unohtuvat, mutta en tarkoituksella mitään säästele. Olenhan meikit joskus käyttöä varten ostanut.
 
25. Paras irtoripsimerkki?


Näissäkään en ole niin nirso, ostan usein Tokmannilta hyviksi todettuja irtoripsiä, koska Tokmanni on lähellä, joten irtoripsien hankkimisen takia ei tarvitse nähdä paljoa vaivaa. 

26. Suositko luomiväreissä enemmän matta- vai shimmersävyjä?


Yleensä shimmersävyjä, koska niitä nyt minulla on vain enemmän kuin mattaisia. Eilen mattainen luomiväri näytti hassulta alkuun, kun olin sitä laittanut, koska en pitkään aikaa käyttänyt pelkästään mattaista luomiväriä.
 
27. Voidemainen vai puuterinen poskipuna?


Ei kumpikaan. En ole koskaan opetellut käyttämään poskipunia ja poskipunat aina saavat minut ajattelemaan Molla Maijaa...

28. Käykö sinulle koskaan niin, että huomaat kotiin päästyäsi valitseneesi kaupasta täysin vääränsävyisen meikkivoiteen, peitevoiteen tms.?


Joskus niin käy, jos testaan uutta meikkivoidetta. Nyt kuitenkin tiedän pari hyvää meikkivoidetta, mitkä ovat juuri minulle sopivia sävyiltää ja peittävyydeltään, joten usein hankinkin näitä meikkivoiteita.

29. Kuinka monta huultenrajauskynää omistat?


Jaa-a... Ehkä yhden? Minä en vain osaa rajata huulia... Tämäkin pitäisi kai opetella, mutta onneksi harvemmin huulia meikkaan.
 
30. Onko meikkaaminen sinulle pakkopullaa, intohimo vai jotain siltä väliltä?


Jos on todella väsynyt ja kauhea kiire, niin silloin meikkaus tuntuu pakkopullalta. Yleensä kuitenkin tykkään meikata mieluusti.

 
4 kommenttia on "30 KYSYMYSTÄ MEIKKAAMISESTA"
 1. Tässä oli paljon kivoja kysymyksiä! Hauska lukea vähän muiden tavoista ja mielipiteistä :) Tässä oli niin monta kysymystä, että ehti olemaan monesta samaa mieltä, mutta muutamasta myös erimieltä. Päällimmäiseksi mulle jäivät mieleen kohdat 3 ja 7. Itse en vaan osaa aloittaa silmistä ja vaikka joskus niin päättäisin, niin unohdan ja ryhdyn automaattisesti tekemään ekana pohjaa. Sitten saa yrittää korjailla sitä pohjaa varisseesta luomiväristä 😂 Ja Urban Decayn paletit ovat niin hyviä ja pigmenttisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma, ei silmiä vain osaa meikata ensin :D.

   Poista
 2. Hauska idea tämmönen meikkikyssäri postaus! Jään seurailemaan blogiasi :)

  emmasiniblog.blogspot.fi

  VastaaPoista