keskiviikko 9. elokuuta 2017

VIIKONLOPPU HELSINGISSÄ

Viikonloppuna olimme kaksi päivää reissussa ja reissumme kohde oli pääkaupunkimme, Helsinki. Meillä ei ollut reissulle paljoakaan suunnitelmia kuin nauttia vapaasta viikonlopusta ja mennä sinne minne mieli tekee. 

Helsingissä yövyimme Hilton Kalastajantorppa-hotellissa, josta pääsi todella näppärästä kulkemaan ratikalla keskustaan. Hotelli oli todella hyvä, onneksi satuimme oikeaan aikaan etsimään hotellia, koska juuri silloin Hiltoniin oli tarjous kahden hengen huoneeseen. 


Lauantaina käväisimme vain heittämässä tavarat hotellille, jonka jälkeen suuntasimme Korkeasaareen. Korkeasaaressa tuli kulutettua muutama tunti ja hieman olimme pettyneitä, kun tuohon aikaan päivällä emme paljoakaan elukoita nähneet, kun ne olivat nukkumassa piiloissaan. Loppuvaiheessa kaiken pelasti kuitenkin se, että uros leijona nousi hetkeksi makuulta ja muutaman kerran karjahti. Nuo leijonan karjunnat olivat aivan uskomattomat, en ole ikinä osannut kuvitellakaan, että leijonasta lähtee niin voimakas ääni.

Sunnuntaina nukuimme pitkään ja nautimme hotellissa erinomaisen aamupalan. Aamupalan jälkeen lähdimme ratikalla kohti Kansallismuseota. Museon sisäänpääsymaksu oli aikuiselta 10€, mikä ei ollut mielestäni paha hinta, koska museossa oli niin paljon nähtävää. 

Loppupäivän kulutimmekin shoppaillen ja kävimme syömässä vielä Forumin Beef&Grill-ravintolassa ennen kuin matkasimme junalla takaisin kotiin.

Viikonloppu oli oikein kiva ja onnistunut. Helsinki ei ole meidän lempikaupunki, mutta kyllä siellä joskus on kiva käydä. Huomasin kuitenkin Helsingissä paljon sellaisia asioita, joista en pidä ja kokoajan vertasin Helsinkiä tutumpaan kaupunkiin, Tampereeseen. Helsinki tuntuu olevan paljon pinnallisempi paikka, mikä on hiemaan luotaantyöntävä ominaisuus. Helsingissä on kuitenkin helmiä, esimerkiksi vanhat rakennukset ovat upeita ja Helsingissä on paljon paikkoja ja nähtävää, joissa saa hyvin pari päivää kulutettua :).


2 kommenttia on "VIIKONLOPPU HELSINGISSÄ"
  1. Mahtavia kuvia ja Kalastajatorppa on hieno ja tuttu paikka. :) Ihanaa viikkoa Laura <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia, mukavaa loppuviikkoa myös sinne :)

      Poista