keskiviikko 29. marraskuuta 2017

SITRUUNA-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT


Joskus sitä tuntuu, että energiaa on yhtä paljon kuin pienessä kylässä ja siltä tuntui viime viikolla yhden iltavuoron jälkeen. Iltavuorojen jälkeen en malttaisi millään mennä heti nukkumaan, koska ei muka ole saanut päivän aikana tarpeeksi touhuta kotona vaikka olisikin herännyt aikaisin. Viime viikolla minulla iski töiden jälkeen kauhea into leipoa muffinsseja, joten ei kuin tuumasta toimeen ja kohta olinkin loihtinut sitruuna-valkosuklaamuffinsseja ja koti tuoksui ihanalta.

Halusin varmistaa, että muffinssit varmasti maistuvat selkeästi sitruunalta, joten laitoin taikinaan reilusti sitruunamehua sekä sitruunankuorta. Lopputulos olikin oikein sitruunainen, mutta valkosuklaa toi kirpsakalle maulle hieman makeutta.

Sitruuna-valkosuklaamuffinssit

4½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
1 dl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
75g juoksevaa margariinia
valkosuklaanappeja

  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon juokseva margariini.
  • Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. 
  • Siivilöi kuivat aineet taikinan joukkoon vuorotellen sitruunamehun kanssa.
  • Lisää taikinaan sitruunankuori ja valkosuklaanapit.
  • Paista 200C:ssa n. 20 minuuttia.
  • Koristele muffinssit sulatetulla valkosuklaalla.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti