keskiviikko 24. tammikuuta 2018

3 x MATKABLOGGAAJAN NÄKÖKULMASTA

Olen muutamassa blogissa törmännyt tähän matkabloggaajien haasteeseen ja päätin tehdä tämän myös vaikka en ole matkabloggaaja. Blogissani kuitenkin aina kerron reissuistani ja rakastan matkustamisesta, joten tämän haaste tuntui sen takia ihan omalta. Jos olette tehneet tämän postauksen, niin laittakaa kommenttiboksiin linkkiä, koska olisi kiva lukea muidenkin vastauksia tähän haasteeseen :).


3 x paha matkatapa

Kärsimättömyys. Reissuissa en jaksaisi millään niitä kaikkia jonotuksia kohteisiin tai lentokentillä, ne vain ovat niin turhauttavia. Vaikka aina ennen reissulle lähtöä tsemppaan itseäni, että nyt nautin enkä tuskastu jonoissa, niin silti joka reissulla minun vinkumisen varmasti kuulee jonoissa.

Liiallinen pakkaaminen. Pakkaan aina matkoille liikaa vaatteita! Suurin osa vaatteista jää aina käyttämättä ja en saa matkalaukkuun mahdutettua ostoksiani, kun laukku on täynnä kotoa roudattuja vaatteita.

Valittaminen. Vaikka matkoilla haluaisi rentoutua ja nauttia, niin silti tulee aina valitettua jostain. Esimerkiksi niistä pitkistä jonoista...


3 x outo matkatapa

Ikkunapaikalla istuminen. Haluaisin aina istua ikkunapaikalla, koska en vain voi sietää keskipaikkaa ja käytäväpaikalla tuntuu, että olisi liian esillä. 

Lippujen ja esitteiden säästäminen. Tämä on oikeastaan jo vanha tapa, koska olen koittanut tästä tavasta päästä eroon. Ennen säästin kaikki mahdolliset laput ja liput, mitä reissuilla kertyi. Toisaalta nämä olisivat kivoja, jos ne laittaisi osaksi matka-albumeja, mutta ne jäävät aina pyörimään ympäri asuntoa ja lopulta ovat niin huonossa kunnossa, että päätyvät roskiin.

Kaiken kuvaaminen. En tiedä voiko tätä oudoksi tavaksi kutsua, mutta haluan kuvata ihan kaiken, mitä näen matkalla - vaikka ne Starbucksin takeawaymukit. 


3 x paras paikka, jossa olen käynyt

Boston. Rakastuin 2009 vuonna Bostoniin ja sen jälkeen olen haaveillut uudesta matkasta Jenkkeihin. 

Lontoo. Lontoossa olen käynyt pari kertaa ja se on sellainen kohde, johon haluaa aina uudestaan ja uudestaan. Kaupungissa on sellaista rosoisuutta ja historiaa, mistä pidän.

Rooma. Rooman historialliset kohteet olivat henkeäsalpaavia ja ne pitää joskus vielä kokea uudestaan.


3 x paikka, johon haluaisin (mutta, jossa en ole vielä käynyt)

Oregon. Niin kuin viimeisimmässä matkapostauksessa kerroin, niin haaveilen tällä hetkellä matkasta Oregoniin ja matka keskittyisi patikointiin luonnonhelmassa.

Skotlanti. Skotlannin luonto ja kulttuuri on aina kiinnostanut minua.

Havaiji. En ole kovin kuuman ystävä tai rantalomien suosija, mutta Havaiji on näyttänyt kaikissa sarjoissa ja elokuvissa niin kauniilta paikalta, että se pitäisi joskus nähdä omin silmin.


3 x inhokkipaikka, jossa olen käynyt

Hurghada, Egypti. Kamala, kamala, kamala... Ihmiset (miehet) olivat todella päällekäyviä ja tuntui, että missään saanut olla rauhassa, jos olin yksin. Myös likaisuus oli sellainen, mikä minua puistatti. Heti ensimmäisenä reissupäivänä olin valmis lähtemään takaisin kotiin ja se tunne jatkui koko loman.

Tallinna. Tallinna on niin nähty ja karu, ettei se ole oma suosikkini. Pahassa reissukuumeessa ja pihipeikkona voin suostua lähtemään Tallinnaan, muuten käytän rahat mieluummin johonkin muuhun kohteeseen.

Gran Canaria. Tylsä eläkeläispaikka ja espanjalainen ruoka ei ollut minun makuuni. En myöskään haluaisi kuulla niin paljon suomenkieltä ulkomaanreissulla, mitä Gran Canarialla kuuli...


3 x eniten matkalla ärsyttää

Jonot. Niin kuin sanoin... vihaan jonottamista.

Turistirysät. Pahimmat turistirysät saavat minut ahdistumaan, joten yritänkin suosittuihin paikkoihin mennä niihin aikoihin, kun siellä on vähiten ihmisiä.

Kulttuurierot. Kulttuurierot ovat toki rikkaus, mutta joskus ne ärsyttävät, koska et tiedä kuinka pitäisi toimia ja joku kulttuurinen piirre on niin vastakohta suomalaisten kulttuurille, ettei tiedä kuinka niihin pitäisi suhtautua.


3 x matkatavara eli näitä ilman en matkusta

Matkakirjat. Ostan aina kohteesta matkakirjan, mitä luen menolennon ajan. 

Kameran laturi. Mikään ei ärsyttäisi niin paljon kuin se, että kameran akku loppuisi ja olisit jättänyt laturin kotiin...

Kamera. No edelleenkin haluan kuvata kaikean matkoilta :).


3 x turhin matkatavara

Kiharrin. Olisinko reissuilla kerran käyttänyt kiharrinta...

Korkokengät. Minä tykkään mennä ja tutkia, joten silloin ei ole hyvä kävellä korkokengissä. Korkokengät ovatkin usein jääneet käyttämättömiksi, koska jalat ovat niin kipeytyneet kävelystä, että pelkkä korkokenkien käytön ajattelukin saa kyyneleet silmiin.

Liian paljon meikkejä. Ennen otin koko meikkipussini mukaan, mutta nykyään osaan ottaa vain ne tarpeelliset meikit. Yleensä otan myös pienen luomiväripaletin mukaan, missä on muutama sävy, mitkä sopivat moneen.


3 x ihanimmat kokemukset matkalla

Uuden näkeminen. Mielestäni pitää nähdä mahdollisimman paljon, joten aina on ihana näädä uusi maa ja uusi kaupunki.

Auringonlaskut reissuissa. En tiedä, mikä auringonlaskuissa onkaan niin maagista ulkomailla, mutta ne vain ovat yksiä parhaimpia asioita, mitä tiedän.

Historiallisissa kohteissa käyminen. Rakastan historiaa ja varsinkin Lontoon historialliset kohteet ovat jääneet hyvin mieleen ja niihin voisin mennä koska vain uudestaan.
2 kommenttia on "3 x MATKABLOGGAAJAN NÄKÖKULMASTA"
  1. Tää on kyllä kiva postaus, saa reissufiilistä nostettua! :D Mulla on tää kans luonnoksissa odottamassa,että käyn vielä kuvat läpi..en vaan osaa valita mitä kuvia laittais ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo vähän liikaakin, nyt jo suunnitteilla kolmen päivän kaupunkireissu äitin kanssa ens talveks :D.

      Poista