tiistai 9. tammikuuta 2018

KUINKA PENTU ON KOTIUTUNUT


Me elämme tällä hetkellä niin pentukuplassa, että meidän päivän asioista noin 95% liittyy jotenkin pentuun. Juuri naureskelin miehelleni, kun viestittelimme aamulla, että meidän keskustelut liittyvät nykyään aika pitkälti siihen onko pentu tehnyt tarpeitaan. Noh aikansa kutakin...

Tosiaan halusin tulla hieman kirjoittelemaan pennun kotiutumisesta ja mitenkä meillä nämä muutamat päivät ovat nyt menneet.

Rokalla veti maha sekaisin parina yönä, mikä aiheutti meille huolta ja monta kysymysmerkkiä. Testasimme ensimmäisen ripuluyön jälkeen jättää ruoasta jauhelihan pois ja vatsa rauhoittuikin aamupäivän ja päivän ajaksi. Päivä- ja iltaruoalla annoimme taas ruoan joukkoon jauhelihaa, mutta puolet siitä mitä pitäisi, eli vain ½ ruokalusikallista. Vatsa veti sekaisin ennen puoltayötä ja siitä taas koirankakan täyteinen yö alkoi.

Eilen sitten jätimme kokonaan jauhelihan pois ja vatsa on pysynyt hyvänä. Tämä on jotenkin ihan ihme juttu, koska kasvattajat ovat käyttäneet samaa jauhelihaa, joten luulisi, että pentu olisi siihen jo tottunut. 

Kakkashowta lukuunottamatta kaikki on mennyt tähän asti ihan kivasti Rokan kanssa. Rokka on tutustunut kissoihin ja nyt uskalletaan olla jo suht lähellä toisia. Takapiha on Rokalle ihan paras paikka, missä hän viihtyy todella hyvin.

Muuten, kun häntä on ulos vienyt hihnalenkille, niin ei oikein ole toiminut. Ensinnäkin hihnalenkithän ovat näin pienellä vielä todella lyhyitä, mutta Rokkaa ei kiinnostaisi kulkea edes lyhyttä matkaa. Ulkona on niin paljon eri ärsykkeitä, ääniä ja liikkeitä, että ne tuntuvat pentua pelottavan. Nyt minulla alkaa kohta onneksi parin päivän vapaat, joten täytyy viedä Rokkaa eri paikkoihin, joissa näkisi hieman enemmän erilaisia asioita ja kuulisi erilaisia ääniä. 

Tänään Rokka joutuu olla tähän asti pisimmän ajan yksinään, mutta onneksi sekin on vain pari tuntia :). Rokka on nätisti ollut, kun olemme poistuneet kämpästä viemään esimerkiksi roskia tai käymään kaupassa. Pidetään peukut pystyssä, että tänäänkin yksin oleminen sujuu hyvin :).


11 kommenttia on "KUINKA PENTU ON KOTIUTUNUT"
 1. Voi että mikä söpöliini, paljon pusuja ja haleja Rokalle <3

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kovin tutulta tuo teidän "kakkakeskustelu". Mulla on ollut kaksi koiraa ja aika paljon pentuaikana keskustelut ja viestit pyörivät siinä, että miten pentu on kakannut ja minkälaista tavaraa sieltä tuli;)
  Onpa Rokka suloinen kaveri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kai ne kakkakeskustelut vaan niin kuuluu tähän pentuaikaan :D.

   Poista
 3. Miten yksinolo sujui tänään? :) Aivan ihanan valloittava pikku Rokka! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvin, ei ollut tuhoja (ainakaan näkyviä :D) tehnyt ja ei kuulunut ainakaan jäävän itkeskelemään perään :).

   Poista
  2. No hyvä juttu! :) Kiva kun jäi rokeasti itsekeseen eikä jäänyt itkemään perään :)

   Poista
 4. Voi kuinka ihana se on ♥ Tällaisten postausten myötä nousee itellekin kauhea koirakuume, mutta koiran hankkiminen ei kuitenkaan onnistu pikkusiskon allergian takia :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, että :/. No ehkä joskus myöhemmin koiranhankinta onnistuu sun osalta :).

   Poista