perjantai 23. maaliskuuta 2018

VÄHÄN TERVEELLISEMMÄT MUFFINSSIT

Täällä valmistaudutaan tyttöjeniltaan kovaa kyytiä, mutta tulin pikaisesti kesken ehostuksen jakamaan teille ei niin makeiden muffinssien ohjeen. Jotkut pitävät makeista leivonnaisista ja jotkut taas kaipaavat leipomuksiin vähemmän sokeria. Minä olen sellainen herkkupeppu, että mitä makeampi niin melkein sitä parempi. Näihin muffinsseihin tuli vain ½dl sokeria, mikä ei ihan täyttänyt minun vaatimuksiani makeasta, mutta kiikutin nämä muffinssit äidilleni, joka on oikea terveysintoilija. Ottakaapahan koppi, jos haluatte ohjeen, jossa terveellisyys menee makeuden edelle! :)


Mansikka-suklaamuffinssit

4½dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 rkl kaakaojauhetta
1 kananmuna
½dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
mansikoita

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja vatkaa joukkoon sokeri ja margariini.
  • Siivilöi kuivat aineet taikinaan.
  • Sekoita maito ja mansikat taikinaan.
  • Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Itse paistoin n. 180C:ssa.
2 kommenttia on "VÄHÄN TERVEELLISEMMÄT MUFFINSSIT"
  1. Itekin oon tosi makeiden leivonnaisten ystävä, mutta nämä näyttää kyllä silti hyviltä! :) Mansikka varmaan tuo näihin ainakin vähän sitä makeutta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mansikat toivat hyvin makeutta ja mielestäni näihin muffinsseihin olisi sopinut vielä joku toinen marja mansikan lisäksi niin lopputulos olisi ollut varmasti vielä parempi :).

      Poista