perjantai 27. huhtikuuta 2018

LEENA LEHTOLAINEN - TURMANLUOTI


Olipas onni, että satuimme lähtemään Kirja ja ruusun päivänä reissuun. Poikkesin lentokentällä vielä kirjakaupassa ostamassa Venetsian matkakirjan Venetsian karttaopaskirjan kaveriksi. Jokainen, joka osti vähintään 15€ kirjoja, sai kaupan päälle Leena Lehtolaisen pienoisromaanin Turmanluoti. Vaikka repussina oli toinen opus varattuna lentomatkoille, päätin ensiksi ahmia menolennoilla tämän Lehtolaisen teoksen.

Pienoisromaani kertoi rikoskomisario Maria Kalliosta, sekä hänen perheestään. Kallion aviomies, Antti Sarkela, suorittaa metsästystutkinnon ja aloittaa hirvijahdin Siuntion metsästysseurassa. Yksi hirvestäjä kuitenkin kuolee vahingonlaukaukseen ja tästä alkaa Antin ja Marian selvittäminen kuka ampui hirvestäjän vai oliko ampuja kuitenkin Antti.

Kirja tuntui alkuun tylsähköltä ja hidastempoiselta. Puolivälissä kirjaa oli mielenkiintoisia kohtia, mutta sitten loppuosassa kirjaa Leena Lehtolainen oli tehnyt juonenkerronnassa sellaisen spurtin, että itse jouduin kirjan lukemisen jälkeen pohtimaan, että kukas se nyt olikaan murhaaja ja mitä lopussa tarkalleen ottaen tapahtui. Tämä teos ei nouse suosikkikirjakseni, mutta se oli mukava matkalukeminen lyhyelle lennolle.
2 kommenttia on "LEENA LEHTOLAINEN - TURMANLUOTI"
  1. Hei. Jos olet luopumassa tuosta Lehtolaisen Turmanluodista, haluaisin ostaa sen Sinulta. Soita jos haluat 040-8377140/ Arja. Kiitos jo etukäteen.

    VastaaPoista