torstai 31. toukokuuta 2018

JOGURTTIKUIVAKAKKU


Jääkaapissa oli avattu luonnonjogurtti, jolle piti keksiä joku käyttötarkoitus. Päätin kokeilla pitkästä aikaa taas kuivakakkua ja nimenomaan kuivakakkua, johon tulisi jogurttia.

Jogurttikuivakakusta tuli yllättäjä. Nimittäin oletin, ettei kakusta tule ehkä mikään maukkain yksilö, mutta mitä vielä! Kakku oli ihanan pehmeä, ei ollenkaan kuiva ja kardemumman tuoma maku oli juuri sopiva.

Rakastan tämmöisiä leivontaprojekteja, joissa pitää käyttää aineksia, joita ei normaalisti käytä ja näin kokeilee jotain uutta. Tätäkin jogurttikakkua tulen varmasti vielä joskus tekemään :).

Jogurttikuivakakku

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g juoksevaa margariinia
1 dl omenasosetta
2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl luonnonjogurttia
1 sitruunan mehu

  • Vaahdota munat ja sokeri.
  • Sekoita juokseva margariini omenasoseen kanssa.
  • Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munasokerivaahtoon.
  • Lisää lopuksi varovasti käännellen omena-margariiniseos, sitruunan mehu ja jogurtti.
  • Paista 175C:ssa uunin alatasolla noin 45-50min.
4 kommenttia on "JOGURTTIKUIVAKAKKU"
  1. Toi näyttääkin just sellaiselta ihanan mehevältä! Jogurttikakut on hyviä, mäkin tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ensimmäinen jogurttikakku mitä edes olen maistunut, mutta oli kyllä mehevän maukasta :).

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Taru :). Aika pelkistetyksi jäi, koska en viitsinyt kakkua alkaa kuorruttamaan, kun osa meni pakkaseen :).

      Poista