torstai 10. toukokuuta 2018

ROKKA 6KK


Rokka täytti eilen 6kk ja meillä asuu tällä hetkellä 28 kiloinen energiapakkaus. Rokka oli kyllä meille se oikea valinta ja täytyy sanoa, että hänestä on tullut sellainen the Koira. Olemme saaneet tuosta suloisesta karvapaketista todellisen ystävän ja perheenjäsenen, eikä tämä meidän lauma tuntuisi ilman Rokkaa kokonaiselta.Rokka rakastaa palloja, keppejä ja metsässä vapaana juoksentelua. Pikkuisena leluja piti olla paljon, mutta nyt pienen pennun lelut ovat unohtuneet ja ne tärkeimmät lelut on kiikutettu takapihalle. Yleensä jokaisella lenkillä Rokka etsii itselleen kepin, minkä kantaan melkein aina kotiin asti. Olemmekin pentueen Facebook-ryhmässä nauraneet, että taisi Rokka ottaa kasvattiperheen noutajilta oppeja matkaansa.

Ruoka on maistunut Rokalle hyvin. Lemppareita on viili, juusto ja piimä. Olemmekin alkaneet ottamaan juuston paloja lenkeille mukaan, koska näillä Rokka unohtaa autojen jahtaamiset ja antaa ihmisten mennä rauhassa ohi - paitsi, jos ihmisillä on koira... Koirat ovat Rokan mielestä kivoja ja kaikkia pitäisi päästä moikkaamaan.


Rokka on tullut kissojen kanssa paremmin toimeen kuin osasimme edes kuvitellakaan. Arvojärjestys taloudessa hallitsee - maatiaiskissamme Härski on lauman johtaja ja häntä pitää totella. Rokka onkin saanut useasti Hämiltä pehmeällä tassulla lyötyjä iskuja, kun Rokka on Hämin mielestä ollut liian häiritsevä. Rokka on ollut alusta asti kovasti Maine Coon Diegon perään. Diegoa yritetään saada leikkimään ja tuota oranssia, suurta karvakasaa uskaltaa haistella enemmän kuin ylvästä Hämiä. Yhtäkään tappelua ei ole tässä porukassa ollut ja toivotaan, ettei sellaista tulekaan.

Rokan kanssa aloitamme pentukurssin vielä tämän kuun lopussa Tampereella. Pentukurssit olivat juuri alkaneet alkuvuonna, kun niitä aloin tutkimaan, joten aika myöhäiseksi tämä kurssi jäi. Tuntuu kuitenkin, ettemme ole vielä kerenneet Rokkaa pilaamaan. Rokka tulee hyvin luokse, kulkee sivulla, istuu käskystä eikä jahtaa enää autoja. Tarvitsemme vielä kuitenkin ohjeita muiden koirien ohittamiseen, tavaroista luopumiseen sekä ylipäätään tilanteiden selvittämiseen, joissa on paljon häiriötekijöitä. Uskon kuitenkin, että tulevista kursseista on meille apua, koska Rokka on nopea oppimaan.


Meillä on aivan ihana puolivuotias pentu ja toivotaan, että herrasta kasvaa terve, iso ja lämminsydäminen koira, jonka kanssa saisimme mahdollisimman monta yhteistä vuotta.

Koska Rokalla ei ole ikinä liikaa koiraystäviä, niin jos siellä ruutujen toisilla puolilla on koiranomistajia, jotka kaipaavat koirilleen uusia kavereita niin meihin voi ottaa yhteyttä :). Koiratapaamiset Pirkanmaan alueella onnistuisivat hyvin :).
2 kommenttia on "ROKKA 6KK"
  1. Ihana Rokka, kerro minulta pusu & haliterveisiä <3 hirmu ikävä Hippua kun se on pari yötä hoidossa. Ihanan pehmeältä karvaturrilta näyttää, harmi kun ei asuta lähempänä <3

    VastaaPoista