tiistai 8. toukokuuta 2018

VENETSIA PAKETTIIN
Piazza San Marco

Pyhän Markuksen aukiolle saavuimme heti ensimmäisenä ja siellä vasta kuhina kävi. Lähellä olevat Huokausten silta sekä Pyhän Markuksen basilikakirkko vetivät turisteja puoleensa, minkä takia aukio ja sen ympäristö olivat suositut paikat.

Katselimme hieman ensin aukiolla mihin menisimme ja unohdimme samantien Pyhän Markuksen kirkon. Pitkät jonot eivät houkutelleet, joten menimme aukion toisella puolella olevalle kellotornille. Tornista oli upeat näkymät eikä korkeus ollut ollenkaan paha edes korkeanpaikankammoiselle. Ainut huono puoli oli, että tornin kelloja alettiin soittamaan heti, kun pääsimme torniin ylös. Kellot siis olivat samassa tilassa, missä me turistit, joten voitte vain kuvitella sen raastavan metelin.

Aukion luona oleviin ravintoloihin ei kannata pysähtyä, jos ei ole valmis maksamaan isoa laskua. Kaksi olutta olivat sen 16-18€, joten voin vain kuvitella kuinka paljon ruoat maksavat Piazza San Marcon ravintoloissa.


Liikkuminen Venetsiassa

Venetsia oli ihana paikka erilaisuudellaa ja itselleni yksi suurimmista asioista oli se, ettei tarvinnut autoja pelätä, koska niitä ei vain yksinkertaisesti ole Venetsian keskustassa. Liikkuminen tapahtuu pääsääntöisesti kävellen tai vesibusseilla.

Vesibusseihin ostimme kahden päivän liput, mitkä maksoivat 30€. Lippu oli mielestäni suht edullinen, koska meidän piti kuitenkin joka päivä mennä Lidosta Venetsian keskustaan ja takaisin. Tähän lisäksi vielä kaikki lyhyemmät matkat Venetsiassa.

Lentokenttäkuljetuksiin kannattaa käyttää myös vesibusseja, Alilagunaa. Liput on helppo ostaa kentältä ja takaisin kentälle mentäessä vesibussiasemalta. Alilagunan hinta on kalliimpi, 15€, mutta matka lentokentälle onkin aika pitkä. Me saimme istua vesibussissa tunnin verran, kun matkasimme lentokentän ja Lidon välin.Venetsian sillat

Venetsiassa on lukuisia siltoja ja tunnetuimmat sillat tunnistaa ainakin siitä, että ne ovat täynnä turisteja. Kannattaa siis varautua siihen, että et saa rauhassa nauttia ympäristön katselusta silloilla vaan sinua tönitään ja pääset lukuisiin selfieisiin. Myös pienemmillä silloilla joutuu joskus odottelemaan, kun turistit päättävät pysähtyä keskelle siltaa, koska pitäähän Venetsian reissulta saada muistoksi itsestään kuva pönöttämässä sillalla. Venetsian ghetto

Olin odottanut aika paljon Venetsian juutalaisghetolta, mutta sainkin hieman pettyä. En kokenut, että ghetossa olisi ollut mitään ihmeellistä ja se oli nopeasti kävelty läpi. Olisin ehkä tämän toisen päivän voinut käyttää jonkun toisen saaren tutkimiseen kuin juutalaisghettoon...

Summarum

Venetsia oli kokemisen arvoinen paikka ja suosittelen kaikkia käymään siellä. Mutta ehkä Venetsian näkemiseen riittää yksi päivä. Kannattaa siis Venetsia yhdistää toiseen Italian reissuun, jossa viettää suurimman osan ajasta jossain muualla ja Venetsiassa tekee vain päiväretken.

Toista kertaa en enää Venetsiaan mene, se on nyt koettu :).
4 kommenttia on "VENETSIA PAKETTIIN"
 1. Huikean ihania kuvia kyllä <3 venetsiassa olen ollut joskus aikoja sitten viimeksi, pitää miettiä uudelleen sinne menevänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venetsia on kyllä kaunis paikka ja kuvattavaa riitti :).

   Poista
 2. Me ollaan just tehty tonne päivän reissuja, mitkä on ollu meille ihan sopivia. Tosin ikinä kohteessa ei tiedä, et olisko sinne kivempi jäädä pariks päiväks :) Venetsia on kyllä ihana kaupunki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venetsia on kyllä upea paikka ja täynnä kauniita, pieniä yksityiskohtia :).

   Poista