maanantai 27. elokuuta 2018

SITRUUNA-VALKOSUKLAA WHOOPIET


Viime viikolla halusi leipoa toisena vapaapäivänäni ja mieli teki kokeilla, jotain sellaista, mitä en ole vielä leiponut. Päädyinkin lopulta sitruuna-valkosuklaa whoopieisiin. Whoopiet ovat siis kotoisin Amerikasta ja ovat periaatteista täytettyjä keksejä.

Whoopiet olivat todella helppoja valmistaa - vaikeinta oli mielestäni saada niistä saman kokoisia. Leivontaurakan jälkeen muistin, että minullahan olisi ollut kaapissa macarons-pelti, jossa on myös whoopiekohdat. Näin olisin ainakin saanut samankokoisia keksejä... No seuraavalla kerralla sitten!

Joidenkin aineosien kohdalla en laittanut määriä, koska ne kaadoin taikinaan lennosta. Kun taikinaa valmistaa niin muistaa vaan, että lopputuloksen tulee olla sen verran juoksevaa, että sitä pystyy vielä pursottamaan.

Sitruuna-valkosuklaa whoopiet

125g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4 dl jauhoja
½tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 sitruunan raastettu 
kuohukermaa
maitoa

Täyte:
n. 1 dl kuohukermaa
valkosuklaata
1 prk sitruunarahkaa 

  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  • Sekoita kuivat aineet erikseen toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos taikinaan.
  • Sekoita taikinaan kuohukermaa ja maitoa, sekä raastettu sitruunan kuori.
  • Pursota pellille noin 2€:n kokoisia kasoja. Paista 180C:ssa, keskitasolla, noin 11 minuuttia.
  • Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
  • Vatkaa kerma, sekoita joukkoon sulatettua valkosuklaata ja rahka. Pursota täyte jäähtyneille pohjille.

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti