perjantai 11. tammikuuta 2019

HEDELMÄINEN OREO-JUUSTOKAKKU


Viikko sitten vietettiin tyäkavereiden kanssa iltaa, johon hommattiin tarjottavat nyyttärimeiningillä ja minä lupasin leipoa kakun. Päädyin juustokakkuun ja käytin siihen aineksia, mitä löytyi jo kaapista.

Nyt jätän tarkan ohjeen kirjoittamatta, koska heitin kakun ainekset päästäni enkä ottanut mittoja ylös leivontahetkellä. Mutta kakun pohjassa on Oreo-keksejä, joitan käytin myös koristeisiin.

Täytteessä on tuorejuustoa, kuohukermaa, liivatelehtiä, Bonnen mangososetta sekä säilykemangoa viipaloituna. Kiille on tehty appelsiinimehusta.

Kakku oli maultaan ja ulkonäöltään erinomainen, mutta rakenne vahingoittui, kun siirsin kakun väkivalloin kakkulautaselle. Tykkään tehdä pohjat aina keksimuruista ja juoksevasta margariinisti, koska kakun pohja ei ole juoksevan margariinin takia liian kova leikata. Huono puoli juoksevassa margariinissa on se, ettei se tuo pohjaan tukea, mikä vaikeuttaa kakun siirtoa. Kannattaa siis sulattaa tavallista voita pohjan keksimuruihin.

Seuraavaksi aloitan taas uuden leivontaurakan vapaapäivän kunniaksi. Mitäs sinä olet viimeksi leiponut? :)


6 kommenttia on "HEDELMÄINEN OREO-JUUSTOKAKKU"
 1. Todella kaunis ja houkuttelevan näköinen kakku! Eihän tuota raski syödä! :D

  VastaaPoista
 2. Eipä onneks yhtään alkanut tekemään mieli kakkua tai leipoa :D Itse en oreoista välitä, mutta jotain tällaista voisi kyllä testata muilla kekseillä! :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keksi kuin keksi kyllä sopii tähän kakkuun :). Huomasin Lidlissä Oreo-keksit ja ajattelin, että tummat keksit toisivat kivasti sävyeroa kirkkaaseen täytteeseen :).

   Poista
 3. Tää on ihan superihanan näkönen! <3 Ihana väri! <3

  VastaaPoista