torstai 5. syyskuuta 2019

DONITSIT TUMMASUKLAA-OMAR KUORRUTTEELLA


Tällä viikolla minua on taas puraissut leivontakärpänen ja eilen kiikutinkin töihin minidonitseja sekä suklaamuffinsseja. Loppuviikosta pääsen vielä leipomaan täytekakun, kun juhlimme isäni syntymäpäiviä.

Donitsit ovat nykyisin todella helppo tehdä, kiitos donitsipellille! Tein aivan perinteisen donitsitaikinan, mutta kuorrutuksessa halusin kokeilla jotain uutta. Kaapista löytyi tummaasuklaata, johon halusin yhdistää Omar-kuorrutteen. En ollut aikaisemmin tehnyt Omar-kuorrutusta, mutta jos olet joskus kokeillut kinuskin tekoa niin Omar-kuorrutteen teko on hyvin samanlaista. Kerma laitetaan kattilaan miedolle lämmölle lämpenemään ja Omar-karkit sulatetaan kerman joukkoon. Itse tein kuorrutteen suhteella 1dl kermaa ja ½pss Omar-karkkeja. Tästäkin satsista jäi kuorrutetta yli, joten kannattaa tehdä isompi satsi donitseja, jos haluaa käyttää koko kuorrutteen.

Nämä minidonitsit olivat ihan ok makuisia, mutta omaan makuuni tummasuklaa vei liikaa makupaletista eikä päästänyt Omar-kuorrutetta kunnolla esiin. Joskus voisikin kokeilla kuorrutetta päinvastaisesti eli Omar-kuorrute olisi pohjalla ja suklaalla tekisi vain koristeraidat pinnalle.

Oletko sinä leiponut donitseja uunipellillä? Jos olet niin ottaisin mielelläni vastaan hyviksi todettuja ohjeita :).

Herkullista torstaita kaikille!


2 kommenttia on "DONITSIT TUMMASUKLAA-OMAR KUORRUTTEELLA"